Blog#1: Week van zorg & welzijn 

11 t/m 16 maart  staat in het teken van ‘Week van zorg & welzijn’. 

Tijdens mijn studie ergotherapie ben ik werkzaam geweest in de ouderenzorg. Ik vond deze combinatie erg passend en ontzettend leerzaam. Ik herinner mij nog de eerste dag dat ik als stagiaire werkzaam was op de afdeling. Ik had geen idee wat mij te wachten stond.. Ik schok best van de heftige situaties en handelingen die ik zag. Aan het einde van mijn werkdag had ik gemengde gevoelens: Wat is dit mooi werk, maar ook ontzettend zwaar en heftig.. Sindsdien heb ik ontzettend veel respect gekregen voor alle mensen werkzaam in de (ouderen)zorg en heeft deze ervaring mij veel goeds gedaan in de besluitvorming, adviezen en keuzes die ik maak.

Ik leerde super veel en herkende uiteraard veel situaties vanuit mijn studie ergotherapie; fysieke belasting bij verzorgende en letten op je houding bij het doen van je werk, -terwijl er zes bellen afgaan omdat iedereen uit bed wilt-, het maken van veilige transfers van de cliënt, iemand goed in de rolstoel krijgen, kijken welke benaderingswijze aansluit op cliëntsituatie, etc.

 Na mijn afstuderen ben ik werkzaam geweest als ergotherapeut in de ouderenzorg (eerstelijns & verpleeginstelling). Naast Ergopraktijk Rijswijk werk ik ook in de poliklinische revalidatie. Een mooie aanvulling en een zeer diverse en gevulde week.

Ik ben altijd mijzelf tijdens mijn werk. Tijdens mijn studie heb ik wel eens feedback gekregen dat ik minder sociaal moet zijn naar mensen toe, want dan zou ik ‘professioneler’ overkomen. Dit is niet hoe ik er tegen aan kijk. Ik ben volledig mijzelf, sociaal, oprecht en eerlijk en altijd een professionele houding. Mijn ervaring is dat het levellen met mensen juist veel beter werkt.

Van de verzorgendebril naar de ergotherapiebril...  Maar indirect dezelfde bril: ‘’de zorgbril’’ waarin goede zorg leveren en het welzijn van de cliënt voorop staat!